alt

Dit is BouWatch

uw partner in
tijdelijke beveiliging, veiligheid en compliance
Herkenbaar aan het groene licht op vele bouwwerven.
Maar we doen meer dan dat: met onze oplossingen bewaken wij de continuïteit van uw project!

 

Voor u als bedrijf of opdrachtgever is het een prioriteit dat de continuïteit en de evolutie van uw project gegarandeerd blijft. Alles moet op tijd en binnen budget gerealiseerd worden. Zaken als diefstal, fraude of vandalisme zorgen voor vertraging. Er moet doorgewerkt kunnen worden zonder oponthoud of andere problemen én dit alles met respect voor wet- en regelgeving. Een hele opgave? Niet als u kiest voor één partij met veel ervaring die alles snel voor u regelt.

alt

Hoe maken wij het u zo gemakkelijk mogelijk?

Bij ons heeft u één vaste contactpersoon die alles direct en goed regelt én zorgt voor een efficiënte opvolging. Wie vandaag belt ziet morgenavond al het bekende groene licht over zijn project waken. Onze mensen werken doorheen alle regio’s in België waardoor zij bij tussentijdse vragen snel ter plaatse zijn. Verandert de situatie op uw locatie, dan veranderen wij eenvoudig mee. Onze oplossingen zijn uitermate flexibel en we kunnen daardoor makkelijk op- en afschalen per projectfase. Als BouWatch kiezen wij voor bewezen en gedegen technologie waarmee u en uw medewerkers graag werken. Want ook dat bepaalt de effectiviteit van een goede beveiligingsoplossing.

alt

Onze getrainde professionals doen wat nodig is

Beveiligingstechnologie draait niet alleen om middelen, maar ook om mensen. Om specialisten die de sector kennen, luisteren en adviseren. Om monteurs die een goed uitgedacht plan snel voor u realiseren én om meldkamermedewerkers die zorgen voor een alerte en adequate opvolging van alarmmeldingen. Het is deze samenwerking, van toegewijde vakmensen, die ervoor zorgt dat u zich kan concentreren op de zaken die de continuïteit van uw project waarborgen. De door ons ingezette techniek kan veranderen maar onze slagvaardige mentaliteit niet; die is verankerd in onze bedrijfscultuur.

alt

Vergunning en wetgeving

In België bent u als opdrachtgever van (tijdelijke) beveiliging met een alarmsysteem wettelijk verplicht om een door FOD Binnenlandse Zaken vergund beveiligingsbedrijf in te schakelen. Indien er gebruikt wordt gemaakt van camera’s moet het beveiligingsbedrijf óók nog eens vergund zijn conform de camerawetgeving.

Om als opdrachtgever, naast imagoschade, ook nog eens het risico op federale boetes te ontlopen checkt u dus vooraf beter even de website van de Federale Overheid waar u de volledige lijst (www.vigilis.be) van vergunde bedrijven voor alarmsystemen én voor camerasystemen kan terug vinden.

BouWatch België is vergund onder nummer 20 2053 08.

alt

Onze geschiedenis

De geschiedenis van BouWatch begint bij het bedrijf Visser Assen in Nederland. De leverancier van inframaterieel, bouwwerfinrichting en wegbebakening kreeg met grote regelmaat de vraag naar goede bouwwerfbeveiliging. De producten die op dat moment op de markt verkrijgbaar waren, voldeden niet aan de vereisten van de klanten. Dat was aanleiding voor Visser Assen om een systeem te ontwikkelen voor het detecteren en signaleren van inbraak op bouwplaatsen door middel van cameramasten en slimme software.

De eerste camerasystemen werden in 2008 op verschillende bouwwerven in Nederland ingezet. Het project was zo succesvol dat de bedrijfstak verder bleef ontwikkelen en dat leidde in 2010 tot de oprichting van BouWatch: dé specialist op het gebied van tijdelijke beveiliging. De groei van BouWatch zet zich door. Sinds 2016 heeft BouWatch een heel gamma aan beveiligingsoplossingen zoals software, hardware, controlekamer en liveregistratie kunnen integreren.

In 2015 werd BouWatch België opgericht. Na het aanwerven en opleiden van personeel, het openen van een kantoor inclusief magazijn én het verkrijgen van de benodigde wettelijke vergunningen zijn wij volledig operationeel in gans België. Inmiddels zijn wij ook in België marktleider op het gebied van tijdelijke beveiliging. BouWatch is een ambitieuze marktleider in Noordwest-Europa, met vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Engeland.

Dit maakt BouWatch uniek

 

Beveiliging, veiligheid en compliance onder één dak
Snelle service: vandaag besteld voor 16.00 uur, morgen beveiligd
Alle technologie in eigen huis ontwikkeld samen met onze klanten
Meldkamer met 24/7 controle
Grootste set aan certificeringen voor optimale zekerheidsgarantie