alt

Is videobewaking echt het beste afschrikmiddel tegen inbraak?

Tijdelijke beveiliging Tips 12-09-2022

Veiligheid is een zaak van iedereen, of het nu om persoonlijke of professionele redenen is. Als u zich vaak zorgen maakt over het risico van inbraak, moet de installatie van een goed inbraakbeveiligingssysteem een topprioriteit zijn. Met name de eigenaars van handelszaken moeten opletten dat ze niet het slachtoffer worden van inbraak, aangezien er niet altijd iemand in de buurt is om uw eigendom te beschermen, vooral als u niet 24 uur per dag actief bent.

Een van de beste afschrikmiddelen tegen inbraak is videobewaking. Beveiligingscamera’s kunnen uw ogen zijn wanneer u er niet bent en het gedrag van uw werknemers op de werkplek in de gaten houden. Als er in uw bedrijf wordt ingebroken, kan u dat duur komen te staan. De inbreker zal waarschijnlijk geld meenemen, andere eigendommen stelen en mogelijk zelfs materiële schade veroorzaken.

Alleen al het zien van camera’s op het terrein kan op zichzelf al afschrikkend werken, waardoor potentiële boeven zich wel twee keer bedenken voordat ze uw zaak betreden.

In deze blog leggen we uit waarom videobewaking één van de beste afschrikkingsmiddelen voor inbraak is.

Wat is een anti-inbraaksysteem?

Een afschrikmiddel voor inbrekers is een veiligheidsmaatregel die bedrijfseigenaren of verhuurders kunnen nemen om hun personeel, kostbaarheden en eigendom te beschermen tegen potentiële criminelen. Deze afschrikmiddelen zijn grote investeringen, vooral voor commerciële instellingen, en er zijn er veel om uit te kiezen. Enkele van de meest populaire opties zijn:

 • Alarmsystemen. Het harde geluid trekt de aandacht en schrikt indringers af.
 • Bewegingsdetectoren. Zij kunnen u laten weten wanneer er mensen in uw eigendom zijn die daar niet horen te zijn.
 • Honden. Een blaffende hond kan inbrekers laten weten dat zelfs als er niemand in het gebouw is, zij zullen worden opgewacht door een waakhond.
 • Raamsloten. Als de ramen op slot zijn, kunnen criminelen gedwongen worden om in te breken, wat een andere manier is om ongewenste aandacht op de situatie te vestigen.
 • Borden. Dit kan een van de eenvoudigste maar meest doeltreffende beveiligingsmethoden zijn. Een bord dat waarschuwt voor een alarmsysteem kan inbrekers afschrikken die weten dat de politie misschien niet ver achter hen zal zijn.
 • Videobewaking. Het meest populaire afschrikmiddel voor inbrekers is videobewaking. Dit is een van de weinige methoden waarmee je kunt zien hoe de inbrekers eruit zien.
  De meeste bedrijven hebben activa die vatbaar zijn voor diefstal, om nog maar te zwijgen van het geld in kassa’s of kluizen. Kapitaal investeren in een anti-inbraaksysteem loont op lange termijn door inbrekers ervan te weerhouden in uw gebouw in te breken.

5 voordelen van videobewaking

Dankzij de technologische vooruitgang is videobewaking beter dan ooit tevoren. Inbrekers zijn op de hoogte van de nieuwe geactualiseerde functies, wat hen nog banger maakt voor het plegen van illegale activiteiten. Enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van videobewaking zijn:

 1. Dankzij draadloze Wi-Fi-voorzieningen kunt u op afstand communiceren met het bewakingssysteem en live-beelden bekijken. Als u dieven filmt terwijl ze in actie zijn, hebt u een betere kans om de verdachte te arresteren door hem in real time aan de autoriteiten te melden.
 2. Microfoons en luidsprekers zijn een handig communicatiemiddel om met mensen ter plaatse te praten wanneer u fysiek niet aanwezig bent. Dit soort tweerichtingscommunicatie op uw bewakingssysteem kan een essentiële manier zijn om uw bedrijf te beschermen. Met deze functie kunt u inbrekers waarschuwen dat u elke beweging van hen in de gaten houdt, wat hen uiteindelijk kan afschrikken.
 3. Nachtzicht is misschien wel een van de beste technologische ontwikkelingen op het gebied van videobewaking van dit moment. Inbraken vinden vaak plaats buiten de piekuren en in het donker, vooral wanneer de lichten gedimd zijn. Conventionele bewakingscamera’s zijn in dit geval niet doeltreffend, maar camera’s met nachtzicht kunnen zelfs op de donkerste plaatsen beweging waarnemen.
 4. Waterdicht, weerbestendig en bestand tegen schijnwerpers zijn toegevoegd voor negatieve buitenomstandigheden. De meeste moderne beveiligingscamera’s hebben deze kenmerken om hun duurzaamheid en doeltreffendheid te vergroten.
 5. Een groep camera’s kan een goed afschrikmiddel zijn, vooral in een winkelcentrum of bedrijvenpark met meerdere panden met een bewakingssysteem. Als potentiële inbrekers weten dat er veel camera’s in de buurt zijn, is de kans groter dat ze dat gebied overslaan.

Een professioneel beveiligingsteam kan u begeleiden bij het kiezen van de beste opties voor uw activiteiten en het meest doeltreffende systeem voor uw situatie creëren.

Meer informatie over videobewaking

Als u een bedrijfseigenaar bent, moet u op zijn minst uw mogelijkheden op het gebied van videobewaking onderzoeken. Met de moderne systeemtechnologie kunnen ze ook voor andere doeleinden worden gebruikt dan het afschrikken van inbrekers. Van communicatie in twee richtingen tot nachtzicht, een goed bewakingssysteem is de beste manier om uw eigendom en waardevolle spullen in het oog te houden wanneer u er niet bent.

Het installeren van bewakingscamera’s op strategische plaatsen kan de beste resultaten opleveren. Sommige bedrijven hebben de locaties misschien verkeerd gepland of het verkeerde type camera geïnstalleerd. Neem vandaag nog contact op met BauWatch om met een expert te spreken over hoe u bewakingscamera’s ten volle kunt benutten of over andere vragen die u hebt over inbraakpreventie.