alt

Waarom de camerabewaking groene verlichting heeft

Tijdelijke beveiliging Concreet aan de slag 24-10-2022

Groene ledverlichting

If you want to be seen, wear green. En dat nemen we letterlijk bij BauWatch. Onze bewakingsmasten scheren letterlijk hoge toppen. Daarom rusten we ze uit met groene ledverlichting, de BauWatch GreenLight. De reden? Omdat veiligheid boven alles gaat. Waarom is zo’n groene bewakingsmast dan net zoveel veiliger? We zetten een aantal redenen op een rijtje:

1. Beter zichtbaar

Onze cameramasten moeten te allen tijde zichtbaar zijn, vooral ’s nachts. En als je gezien wilt worden, opteer je in het donker het best voor groen, zoals de leuze hierboven suggereert.

2. Betere controle

In onze meldkamer worden alle gedetecteerde alarmsignalen op je werf gecontroleerd door onze opgeleide operatoren. Het groene licht leunt het dichtst aan tegen het infrarode licht, wat ervoor zorgt dat het contrast op het scherm groter is. Het gevolg? De operator kan beter analyseren om welk alarmsignaal het gaat en dus gerichter en accurater ingrijpen.

3. Minder verblind bij een interventie

Wit licht heeft de eigenschap dat het verblindt. En dat is bij groen niet het geval. Niet onbelangrijk bij eventuele politie-interventies op je werf.

4. Minder spinnenwebben

Bewakingsmasten zijn gegeerde locaties voor … spinnen en hun spinnenwebben. Helaas voor de zichtbaarheid, want elke beweging geeft een alarm in onze meldkamer, dus ook een bewegend web voor de lens. Groen licht heeft als voordeel dat het niet gezien wordt door insecten, en dus zullen ze er minder snel hun web opbouwen. Dat scheelt bijgevolg een ritje voor de servicetechnicus die moet uitrukken om cameralenzen schoon te maken.

5. Meer preventie

Dankzij het groene licht valt het voor malafide personen al snel op dat jouw terrein in de gaten wordt gehouden. Dat schrikt af, dus zoeken ze liever een ander plekje op.

 

Wat als buurtbewoners het groene licht storend vinden?

Hoewel onze meest gebruikte cameramast, de BauWatch GreenLight, standaard is uitgerust met zachte groene ledlampen, kan de verlichting nog onopvallender gemaakt worden. Optioneel kunnen alle systemen worden uitgerust met infraroodschijnwerpers: de BauWatch Thermal. Het werkt met de modernste warmtebeeldcamera’s en vereist geen extra schijnwerpers, waardoor het nog minder storend is voor de buren.

Wilt u inbraak voorkomen?

Laat u informeren over tijdelijke beveiliging. Onze medewerkers helpen u graag met vrijblijvend advies.

Neem contact op

BauWatch GreenLight

Videobewakingsmast met detectie

  • Intelligente inbraakdetectie
  • Alarmcentrale 24/7
  • 3 camera’s met totaal 100m detectiebereik
  • Luidspreker die vanuit de meldkamer geactiveerd kan worden 24/7

Ontdek BauWatch GreenLight