alt

Camerabewaking na sluiting van de werf

Tijdelijke beveiliging Concreet aan de slag 11-10-2022

17 uur, de werkdag loopt op zijn einde, alle medewerkers trekken naar huis en de werf wordt afgesloten. Kostbare materialen zitten veilig achter slot en grendel. Al is vandalisme of diefstal natuurlijk nooit honderd procent uitgesloten.

Wil je je werf of terrein maximaal beveiligen en schade beperken of voorkomen? Dan is een goede camerabewaking na sluiting een must. We leggen uit hoe het in z’n werk gaat.

Hoe werkt camerabeveiliging op de werf?

Meer dan een camera alleen

De camerabeveiliging van je werf gaat bij BauWatch verder dan een camera plaatsen. Onze alarmprocesketen omvat detectie, controle én actie, waardoor je ook na de uren geruster bent als werfverantwoordelijke. Want zo kun je schade en diefstal voorkomen.

Stappenplan

1. We spreken eerst af welke alarmuren ingesteld moeten worden op je werf. Gebeurt er toch een late levering of is er een opendeurdag in het weekend? Dan kan er uitzonderlijk van afgeweken worden. Meld ons dit uiterlijk de dag ervoor.

2. We detecteren: elke beweging wordt 24/7 door onze slimme camerasoftware geregistreerd en in een clip van 10 à 20 seconden doorgestuurd naar de meldkamer.
Belangrijk: bij BauWatch detecteren we elke beweging in het beeldmateriaal, waardoor we geen enkele beweging of actie van een persoon of voertuig missen.

3. We controleren: onze getrainde operatoren in de meldkamer analyseren om welke beweging het gaat. Zijn het effectief personen? Of gaat het om ‘valse’ alarmsignalen zoals een kat, een bewegende vlag of boom of een spinnenweb?

4. We ondernemen actie: die actie hangt af van de soort beweging, bijv.:

  • Gaat het om spinnenwebben aan de cameramast? Een technieker komt ter plaatse de lenzen schoonmaken.
  • Is er een stroomstoring opgemerkt? Dan vragen we aan de werfverantwoordelijke om dit te herstellen, zodat de cameramast optimaal kan blijven werken.
  • Gebeurt er effectief een misdrijf, bv. diefstal? De meldkamer verwittigt de politie zodra het alarm geverifieerd is.
  • Spelende kinderen of ongewenste gasten op je werf? Via de speakerfunctie op de mast geven we een duidelijke boodschap.

Dagelijkse rapportering:

een duidelijk overzicht voor de werfverantwoordelijke

Als werfverantwoordelijke wil je graag weten wat er reilt en zeilt op je werf, ook na de uren. Bij BauWatch geven we je elke dag een overzicht van elke beweging die geregistreerd werd door onze meldkamer en de actie die daarop gebeurde.

De voordelen van onze camerabewaking op een rijtje:

  • Je eigendom wordt 24/7 beschermd
  • Nooit meer valse alarmen en dus geen onnodige kosten
  • Snelle opvolging bij een effectief alarm
  • Alles wat op je werf gebeurt is traceerbaar

Extra tip: gaat het om een parking, leegstaand pand of energiepark waar je 24/7 bewaking wenst? Ontdek dan hier de mogelijkheden.