alt

5 tips voor werfbeveiliging tijdens de donkere dagen

Tijdelijke beveiliging Tips 04-10-2022

Het wordt weer sneller donker en dan zien kwaadwilligen hun kans om toe te slaan. Denk aan inbrekers die waardevolle materialen, stroomkabels of gereedschappen stelen, of aan vandalen die muren bekladden met graffiti. We geven u 5 tips om inbraak of vandalisme op uw bouwwerf te voorkomen.

1. Sluit de bouwwerf goed af

“De gelegenheid maakt de dief is een uitdrukking” die helaas nog steeds van toepassing is. Zorg er daarom voor dat u het een dief niet te makkelijk maakt. Controleer of ramen en deuren zijn afgesloten en zorg dat u met werfhekken het terrein goed afsluit. Loop een ronde over het terrein om te checken of er geen gaten in het hekwerk zitten en of ze goed verankerd zijn. Er zijn verschillende soorten werfhekken waarmee u het inbrekers extra moeilijk kan maken. Zo zijn er bijvoorbeeld anti-inklimhekken of hekken met uittilbeveiliging. Uiteraard maakt u gebruik van goedgekeurde sloten waar maar een beperkt aantal personen de sleutel of code van heeft. Nog een extra advies: spreek goed af wie afsluit, zodat het hekwerk niet per ongeluk open blijft staan.

2. Zorg voor verlichting

“Als een dief in de nacht” is een tweede uitdrukking die nog steeds van toepassing is. Dieven en vandalen opereren graag in het donker. Ze houden er niet van om in de spotlights te staan. Dus goede verlichting heeft een preventieve werking. Een donkere bouwwerf is een speelpaleis voor personen met slechte bedoelingen. Dient u rekening te houden met omwonenden vlakbij? Dan kunt u ervoor kiezen om verlichting met een bewegingsmelder te installeren.

3. Tijdelijke beveiliging

Ongewenst bezoek is nooit helemaal te voorkomen. U kunt ook niet voorspellen of ze uw bouwwerf als doelwit uitkiezen. Daarom is tijdelijke beveiliging de ideale oplossing tijdens donkere dagen. Mobiele cameramasten hebben een sterke preventieve werking, waardoor inbrekers jouw terrein sneller zullen overslaan. En er is altijd toezicht op de site. Mochten ze toch het terrein opkomen, dan hebben de camera’s en de getrainde centralisten dit direct in de gaten. En vindt er een verdachte situatie plaats? Dan wordt dadelijk politie ingeschakeld. De pakkans is erg groot en de schade wordt beperkt.

Vermijd diefstal of vernieling op uw bouwwerf of terrein dankzij onze slimme cameramasten. Ontvang gratis een persoonlijk beveiligingsplan.

Beveiligingsplan aanvragen

4. Bewaar waardevolle materialen op een extra beveiligde plek

Bouwmaterialen zijn duur en schaars. Daarom moet u er extra zuinig mee omgaan. Zorg ervoor dat de bouwwerf goed opgeruimd is. Laat gereedschap mee naar huis nemen of ruim het na werktijd op in een materiaalcontainer. Graaf stroomkabels zoveel mogelijk in en groepeer de waardevolle bouwmaterialen zoveel mogelijk. Kijk of er een mogelijkheid is om de toegang tot die materialen te blokkeren. Dat kost wat organisatie en extra tijd. Maar op deze manier maakt u het inbrekers moeilijk om belangrijke materialen mee te nemen en kan het bouwproces de volgende dag gewoon weer doorgaan.

5. Laat een beveiligingscheck uitvoeren

De beste tip voor de donkere dagen is het laten uitvoeren van een beveiligingscheck. Een specialist bepaalt de risico’s op uw project en brengt dan op locatie advies uit over uw tijdelijke beveiliging. Waar kan u het best mobiele cameramasten plaatsen? En welke masten zijn geschikt voor uw situatie? Op deze manier weet u zeker dat u goed beveiligd bent.